poniedziałek Listopad 20, 2017

Oświadczenie Bolesława Marciniszyna

2014.12.01 242 Wyświetleń Możliwość komentowania Oświadczenie Bolesława Marciniszyna została wyłączona

Poniżej prezentujemy oświadczenie, które zostało przesłane do naszej redakcji.

Otrzymaliśmy jako komitet wyborczy postanowienie Sądu Apelacyjnego we Wrocławiu o oddaleniu naszego zażalenia na postanowienie Sądu Okręgowego w Świdnicy w sprawie wytoczonego nam w trybie wyborczym „procesu” komitetu wyborczego Wojciecha Murdzka.

Oczywiście jako ludzie szanujące wyroki polskich sądów zamieścimy odpowiednie sprostowanie w lokalnej TV i lokalnym tygodniku .

Nie zmienia to faktu ,że nie zgadzamy się z tym wyrokiem i zaskarżymy to postanowienie do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka i Obywatela w Strasburgu , gdyż uważamy ,że postanowienie Sądu Okręgowego w Świdnicy to ewidentny przykład założenia „knebla” na wolność wypowiedzi , gwarantowanej nam w Konstytucji RP.

Jeżeli sąd nakazuje nam sprostowanie za zadanie pytania w trakcie debaty wyborczej to oznacza rzeczywiste ograniczenie swobody wypowiedzi i wolności obywatelskiej, nie można tego pozostawić bez reakcji.

Reasumując ,jeżeli obecny prezydent miasta Wojciech Murdzek kieruje sprawy do sądów przeciwko Robertowi Garsteckiemu z PIS oraz przeciwko naszemu komitetowi za moje pytanie w trakcie debaty , a jeszcze kierowany zwykłą zachłannością chce zadośćuczynienia w kwocie 10 tys zł na rzecz fundacji „Ut Unum Sint” , w której jest prezesem to konieczne jest powiedzenie , że taka osoba nie nadaje się w żaden sposób na prezydenta miasta Świdnicy.

Tacy ludzie nie zasługują na poparcie ze strony świdniczan, a ja osobiście nie będę na takiego „pieniacza” sądowego głosował .

Bolesław Marciniszyn

Nie przegap aktualności śledź Swidniczanie.com i bądź na bieżąco!
Ładowanie...
0/5 - 0